m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

Vrh
Image Alt

Archifocus.me

Trendovi se nikad brže nijesu mijenjali kao što je to slučaj posljednjih godina i čini se da želja za estetikom sve više okupira naše svakodnevne živote, a posebno kada je u pitanju prostor u kojem najviše boravimo.

 Iz magazina Insider razgovarali su sa pet dizajnera enterijera i ispitali njihove stavove vezano za trendove u dizajnu enterijera koje ćemo gledati svuda ali i one koji će polako nestati ove godine.

U nastavku saznajte koje trendove ostavljamo u 2020:

 

Sive kuhinje će biti sve manje popularne

 Dennese Guadeloupe Rojas iz kompanije Interiors by Design objasnila je Insider-u da će trend kuhinja koje su u potpunosti sive (kuhinjski ormarići i zidovi) nestati u 2021.

„Zbog sivog enterijera kuhinje mogu izgledati hladno i jednolično. Umjesto toga predviđam da će smjelije boje dobiti na popularnosti.

Rojas je pomenula da će indigo plava boja biti posebna moderna boja za kuhinje u 2021.

 

Skroz bijeli enterijeri će zastarjeti

 Dizajner enterijera Rachel Street smatra da se doba minimalističkih, skroz bijelih enterijera približava kraju.

„Već nekoliko godina sve pravimo u bijeloj boji – od zidova do radnih ploča,“ izjavila je za Insider. „Vjerujem da će se sljedeće godine ljudi vratiti izražavanju svog vizuelnog interesa kroz boju.“

Oni koji bi željeli da svojim skroz-bijelim enterijerima dodaju malo živosti a da to ne bude upotrebom jarkih boja mogu pokušati sa kombinovanjem različitih uzoraka i tekstura svijetlih boja.

 

Možda je konačno kraj trendu modernog namještaja u srednjevjekovnom stilu

 Moderni dizajn u srednjevjekovnom stilu pozajmljuje elemente koji su bili popularni 1950-ih i 1960-ih i pronalazimo ih posvuda poslednjih godina.

Heather Goerzen, dizajner enterijera u kompaniji Havenly, izjavila je da ovaj trend konačno može nestati.

„Udaljavamo se od „Mad Men“ stila i prostora kojima dominiraju orahovo drvo, geometrijski oblici i tokarene noge za stolove.“

 

Vrata ambara bi mogla biti zamijenjena drugim vrstama ulaza

Vrata ambara su eksplozivno stupila na scenu dizajna enterijera 2010-ih, međutim, možda neće zadržati svoju popularnost kako zalazimo u 2021.

„Trend vrata ambara, često obojenih u svijetlo-braon boju, biće zamijenjena džepnim vratima ili klasičnim francuskim vratima,“ izjavila je Rojas za Insider.

Džepna vrata klize direktno ka susjednom zidu a francuska vrata se obično otvaraju spolja i imaju velika stakla.

 

Akcentni zidovi vjerovatno neće biti toliko moderni u 2021.

Akcentni zid je onaj zid koji je obojen ili tapetiran drugačije od ostalih u sobi.

Ovaj trend je nastao sa idejom da se prostor učini interesantnijim, međutim Rojas kaže da se era akcentnih zidova približava kraju.

„Akcentni zidovi mogu izgledati djetinjastvo i odvlačiti previše pažnje,“ izjavila je za Insider. „Nadamo se da ćemo se vratiti jednobojnim zidovima koji se neprimjetno stapaju sa dekorom bez zapanjujuće drame akcentnog zida.“

 

Isti setovi namještaja mogu početi da izgledaju zastarjelo

Kobi Karp, glavni dizajner u kompaniji Karp Architecture and Interior Design, izjavio je za Insider da se isti setovi namještaja uskoro mogu smatrati nemodernim.

„Identičan namještaj i isti propratni setovi ne odražavaju lični stil,“ rekao je. „Vjerujem da će se podudaranje setova uskoro smatrati manom u dizajnu.“

Umjesto da kupujete kompletan set namještaja iz izložbenog salona, razmislite o odabiru neusaglašenih komada sa komplementarnim bojama ili dizajnom.